Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Geocashing kilenc állomással.



A Dráva- Zátony Vízitúra Egyesület és a Barcsi Szabadidő Sportegyesület városismereti kerékpártúrát szervezett, amelyre 25-en neveztek. A Drávai strandon volt a start és cél is. Indulás előtt a résztvevők egy menetlevelet kaptak, amelyre a Barcs város nevezetesebb pontjait tüntették fel. Drávai kikötő, Dráva Múzeum, Millenneumi emlékmű, Víztorony, Kálvária, Harang-láb, Kremzír kastély, Horgásztanya, Gulya-híd állomásokon egy dobozban meglepetés ajándékok voltak. Aki megtalálta a jelölt állomást, a dobozból kivett egy ajándékot, ami helyett bele tett egy általa hozott meglepetést. Így nem csak 16 km-t teljesítettek a résztvevők, de a város felfedezése mellett ajándékozás élményével is gazdagodtak. Voltak, akik gyalog teljesítették az útvonalat. Szőke János és családja hét fővel képviseltette magát, míg Kalasné Bolhói Katalin és lányi első alkalommal vettek részt ilyen túrán. A legfiatalabb résztvevő Szakács Zétény (2006) már rutinos túrázónak vallhatja magát, mert a szülőkkel és a tesóval többször részt vett hasonló túrákon.

 

 

A legidősebb Kiss Ferenc (1942) és neje gyalog keresték meg a gyűjtőpontokat. Kovács Péter (2012) édesanyja kerékpárülésén „teljesítette” a túrát. A szervezők hagymás zsíros kenyérrel és üdítővel vártak mindenkit a célban.

 

 

A hat túraprogramból álló sorozat következő eseménye két hét múlva lesz, amelyre szeretettel várják a szervezők a természetszeretőket (www.viziturabarcs.hu).