Ma 2024. április 25., csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Sikeresek voltak a Mobilitás Hét keretében lebonyolított barcsi programok.   

 

     

Barcs város vezetése fontosnak tartja, hogy minden eszközzel elősegítse az egészséges életmód, az élhető település modell kialakulását. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakoztunk az európai felhíváshoz, és a lehetőségeinkhez mérten közösségi sportprogramokat biztosítottunk a város lakóinak, amelyekkel a többféle közlekedésre is felhívtuk a figyelmet. A helyi médiák (TV, rádió) segítségével felhívással fordultunk alakossághoz, hogy legalább szeptember 22-én lehetőség szerint ne autózzanak, illetve vegyenek részt a felkínált mozgásformákban. Kerékpáros felvonulást szerveztünk a városon belül, mint egy 6,4 km-es távon. A rendőri biztosítással szervezett kerekezésen 58-an vettek részt, és öröm volt látni, hogy a családok, a kis gyermekek és az idősebb korosztály is képviseltette magát. A hetvenhárom éves Németh Imrét és a legfiatalabb, 2010-ben született Förster Boriszt külön köszöntöttük. Valamennyi résztvevőnek ajándékkal tettük emlékezetessé a közös kerékpározást, amit a város lakói is pozitívan fogadtak. Reméljük hozzájárultunk ahhoz, hogy az emberek többféle módon közlekedjenek a városban.

A kerékpározás után a „Mozdulj a jó irányba” felhívással egy kilométeres rekreációs futást szerveztünk, ahol hasonló létszámmal indultak. Alapvető célunk, az volt, hogy együtt sportoljunk, így csak az 1-3. helyet díjaztuk a felnőtteknél és a gyermekeknél, külön a lányokat és a fiúkat. Természetes, hogy a futásban résztvevőknek is adtunk emlékeztető ajándékokat. Az egyesületi sportolók mellett a Szív Egyesület tagjai is részt vettek a két sportprogramon.

A sportnap második felében immár 21. alkalommal megrendeztük a Barcs – Virovitica Határfutó versenyünket, amelyet szintén a Mobilitás Hét keretében szerveztünk. Dél-Magyarországról és az ország távolabbi részéből érkeztek hozzánk résztvevők, így az idei évben részvételi csúcs született. A két versenytávon (21.3 km, 5,8 km) összesen 195-en rajtoltak Viroviticán illetve Terezino Poljeban. A barcsi rekreációs Központban minden résztvevőt étellel és strandolási lehetőséggel fogadtunk. Barcs város polgármestere, Karvalics Ottó megtekintette a rendezvényeinket, a díjátadás mellett gratulált a helyezetteknek.

Az egész napos program igazi ünnepe volt az egészséges életmód szellemében.. A média is figyelemmel kísérte a rendezvényeinket, melyről összefoglaló videó anyagot is készítettek, amely a www.barcsmedia.hu honlapon látható. Azon dolgozunk, hogy az év többi napjain is hasonló rendezvényeken vehessenek részt a város lakói.

Ezúttal köszönjük Nemzeti Erőforrás Minisztérium segítségét, támogatását, amely nagymértékben hozzájárult a barcsi emberek közérzetjavító tevékenységéhez. helyi kerékpár szaküzlet –Gepida Giuseppe Motor & Bike - és a Rekreációs Központ vezetői is hozzájárultak a résztvevők díjazásához, megajándékozásához.