Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 2
ElégtelenKitűnő 

teke 2A Horvát Kisebbségi Önkormányzat negyedik alkalommal rendezett tekeversenyt a horvát nemzetiségű lakosság részére. A barcsi Mokka étterem tekepályáján rendezett sportprogramra tizenkét női és hét férfi csapat adta le a nevezését. A tizenegy településről érkező háromfős csapatok három pályán gurítottak. Csapatban Vrag Mali (Kis Ördögök) volt a legeredményesebb a női mezőnyben 115 fával. A „Čekaj Malo” és a „Tyuk Szem” csapatok állhattak fel a dobogó második illetve harmadik fokára. Egyéniben Vaczkóné Braskó Gabriella megvédte tavalyi bajnoki címét, 50 fával lett első. Vizi Éva, a Drávamenti Réteshúzók  csapatából 44 fával második, Erdélyi Kálmánné –Aliz az Amatirke csapat tagja 40 fával harmadik helyen végzett.

A férfiak mezőnyében a Drávamenti Betyárok csapata 126 fával lett első. Bečarci iz Barće csapat a második (121 fa), a Podravci csapat 120 fával a harmadik helyen zárta a versenyt. Egyéniben Kovács György (Bečarci iz Barće) kiemelkedő teljesítménnyel előzte meg a mezőnyt, 63 fát döntött tizenöt gurításból. Harasztia Zoltán (Sas Szemek) 59 fával második, Perjés Péter (Podravci) 46 fával bronzéremig jutott.

teke 1A versenyzőket Szolga József, Somogy Megyei Horvát Kisebbség elnöke, a magyarországi Horvát Kisebbség Országos Önkormányzat irodavezetője és Csende Jánosné, a barcsi Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke köszöntötte.

A sportnapot zenés esttel zárták a résztvevők.