Ma 2024. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

128/2012. (VI. 29.) sz. határozat:

 

1.) Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete – egyhangúlag – a 242/2011. (XII. 01.) számú határozatát hatályon kívül helyezte.

 

2.) Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete – név szerinti szavazással egyhangúlag – egyetértett azzal, hogy Barcs Város Önkormányzata folyószámla-hitelkerete 2012. június 30-tól 2012. szeptember 30-ig 750.000.000.-Ft, 2012. október 1-től 735.000.000.- Ft legyen. A folyószámlahitel kamata változó. Az éves kamat mértéke megegyezik az alábbiak szerint megállapított kamatbázis (referencia kamat) + kamatfelár összegével. Kamatbázis: 3 havi BUBOR. Kamatfelár: 3,75 %. Kezelési költség a kölcsön összege után változó, jelenleg évi 0,5 %. A rendelkezésre tartási jutalék mértéke változó, jelenleg évi 1,00%. Szerződéskötési díj nem kerül felszámításra. Kamatfizetés gyakorisága a naptári negyedév utolsó banki munkanapján. A Kölcsön biztosítéka az Önkormányzat központi támogatásainak, egyéb központi bevételeinek (SZJA), valamint a helyi adó és gépjárműadó bevételeinek az OTP Bank Nyrt.-re történő engedményezése.

Barcs Város Önkormányzata ingatlanfedezetként a továbbiakban az 1. számú mellékletben felsorolt ingatlanokat ajánlotta fel.

 

3) Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete – név szerinti szavazással egyhangúlag – egyetértett azzal, hogy Barcs Város Önkormányzata munkabérhitel-kerete 2012. június 30.-tól 2012. december 31.-ig 70.000.000.- Ft legyen. A munkabérhitel kamata változó. Az éves kamat mértéke megegyezik az alábbiak szerint megállapított kamatbázis (referencia kamat) + kamatfelár összegével. Kamatbázis: 3 havi BUBOR + 3,5 %. Az OTP Bank Nyrt. a kamat mértékét a kamatfizetés napját megelőző második banki munkanapon jegyzett 3 havi BUBOR értéke alapján állapítja meg, és az így megállapított kamatfizetés napjától számítja fel. A kamat megfizetése a naptári hónap utolsó banki munkanapján illetve a Hitel lejáratakor esedékes.

Barcs Város Önkormányzata ingatlanfedezetként a továbbiakban az 1. számú mellékletben felsorolt ingatlanokat ajánlotta fel.

 

A Képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert és a közgazdasági irodavezetőt az OTP Bank Nyrt-vel kötendő folyószámla hitelszerződés és munkabérhitel szerződés megkötésére, valamint az egyéb szerződéses feltételekben történő megállapodásra.

 

Barcs Város Önkormányzata vállalta, hogy a folyószámla-hitel és a munkabérhitel futamideje alatt a költségvetéseibe betervezi a hitelekből eredő fizetési kötelezettségeket.

 

Felelős: Karvalics Ottó polgármester

Határidő: értelem szerint