Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.



216/2008. (IX.30.) sz. határozat: egyhangúlag

A.) Barcs Város Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetéséről szóló 2007. évi CLXIX. törvény 17. § (1). bekezdése és 6. számú melléklet 1. pontja (továbbiakban: 6. sz. melléklet ) alapján támogatási igényt nyújt be az önhibájukon kívül hátrányos pénzügyi helyzetben lévő (működési forráshiányos) helyi önkormányzatok támogatására.
B.) Barcs Város Képviselő-testülete az önhibájukon kívül hátrányos pénzügyi helyzetben lévő (működési forráshiányos) helyi önkormányzatok támogatásának igényléséhez a fenti törvény alapján a következő nyilatkozatot tette:


1.) Az Önkormányzat lakosságszáma 1000 fő feletti, 2007. január 1-én a lakosságszám 12007 fő.

2.) Az Önkormányzat a Polgármesteri Hivatalon túl intézményeket tart fenn.

3.) Az Önkormányzat a 2007/2008. nevelési-, illetve tanévben részt vesz a többcélú kistérségi társulás közoktatási feladatellátásában, és az általa fenntartott nevelési, oktatási intézmények intézményenkénti, évfolyam-csoportonkénti kapacitás-kihasználtsága az óvodában az 1-3. nevelési években együttesen legalább a 75 %-át, az általános iskolában az 1-4. évfolyamokon, és az 5-8. évfolyamokon együttesen legalább a 75 %-át, a 4. és 8. évfolyamokon legalább az 50 %-át- a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 3. számú melléklete I. Létszámhatárok cím alatti csoport, illetve osztály átlaglétszámának - eléri.

4.) Az Önkormányzat a 2008/2009. nevelési, illetve tanévben részt vesz a többcélú kistérségi társulás közoktatási feladatellátásában, és a többcélú kistérségi társulások támogatása jogcím igénybevételéhez vállalt - költségvetési törvény 8. sz. melléklet IV. pont Kiegészítő szabályok 2.1-2.2 pontjában meghatározott kapacitáskihasználási feltételeknek megfelel.

5.) Az Önkormányzat 3 hónapra vagy ennél hosszabb időre lekötött tartós bankbetéttel - intézményeit beleértve - nem rendelkezik.

6.) Az Önkormányzat építményadó, vállalkozók kommunális adója, iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója, idegenforgalmi adó - helyi adók bevezetéséről döntött, és költségvetésében ilyen bevételt tervez és a gazdálkodása során realizál.

7.) Az Önkormányzat 2007. évi zárszámadására vonatkozóan az Ötv. 92/A. §-a alapján könyvvizsgálatra kötelezett.
8.) A tárgyévi tervezett összes felhalmozási célú kiadások nem haladják meg a felhalmozási célú bevételeket.


Határidő: értelem szerint
Felelős: Feigli Ferenc polgármester