Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

 

A Barcsi Csoport 1995 óta látja el tevékenységét, 2017. évben taglétszáma 29 fő volt. Kiemelt feladatának tekínti a hátrányos helyzetű családok megsegítését, melynek érdekében a településen és a szomszéd falvakban is gyűjtöttek és osztottak adományokat: ruhaneműt, élelmiszert, bútort igény szerint. Heti rendszerességgel tartanak fogadóórákat, melyen lehetőség van az érkezett adományok átvételére és azok kiosztására is.  

Rendszeresen részt vesznek Barcs Város rendezvényein (Március 15.-én, Hősök napján, városnapon, augusztus 20.-án), játszóházi foglalkozásokat tartanak civil szervezetekkel közösen a gyerekeknek, a családi rendezvényeken pogácsával vagy zsíros kenyérrel vendégelik meg a résztvevőket. 
Minden évben bekapcsolódnak az országosan megszervezett Adni Öröm akcióba, melyben a helyi Spar áruház közreműködésével, és a vásárlók segítségével nagyobb mennyiségű élelmiszert gyűjtenek össze. Az összegyűjtött tartós élelmiszerből csomagokat állítanak össze, hogy a családok Karácsonyi készülődését megkönnyítsék. 

Jelentkezz te is önkéntesnek: https://maltai.hu/magyaronkentesseg

Cím: 7570 Barcs, Bem József u. 
Intézményvezető: László Jenőné
Tel.: 06-70/459-1048
        06-82/460-203