Ma 2023. március 27., hétfő, Hajnalka napja van. Holnap Gedeon és Johanna napja lesz.

VIBA Youth - VIBA Fiatalok (http://www.vibayouth.com.hr/hu/)

A támogatott projekt rövid címe: Viba Youth (HUHR/0901/2.2.2/0005).

A projekt címe: Magyar-horvát határ menti kultúra felfedezése fiatalok és határ menti kortársaik számára művészeti, kulturális és sport rendezvények szervezésével, Enabling the youth to discover the culture of their cross-border peers through the joint organization of creative art, sport and cultural events.

A projekt fő célja, hogy közös rendezvényekkel és együttműködéssel erősítse a kapcsolatot és áttörje a nyelvi korlátokat a viroviticai és barcsi fiatalok között a határ menti területeken. Úgy gondoljuk, hogy a legalkalmasabb útja ennek az, hogy fiataloknak gyakorlati rendezvényeket, tanításokat szervezünk az érdeklődési körüknek megfelelően. A projekt támogatja minkét város fiataljai számára a különböző témájú rendezvényeken való részvételt. A Kreatív Ipar egy gyorsan fejlődő gazdasági terület, ezért a résztvevők jelentős hasznot halmozhatnak fel azzal, hogy kapcsolatokat építenek ki a határ menti kortásaikkal. Helszín: Virovitica és Barcs városa. Projekt ideje: 12 hónap. Célcsoport: 10-30 év közötti gyerekek és fiatalok (Barcs és Virovitica városokból).
A városok lakói közvetett élvezői a projektnek, úgy mint egyéb egyesületek a kultúra, sport, művészetek területéről, vagy a szülők, stb. Barcs és Virovitica, mint projekt partner felelősek a saját városaikban megrendezésre kerülő táborok, workshopok tekintetében, és Virovitica, mint vezető partner felelős a projekt megvalósításához kapcsolódó pénzügyi kérdésekben is. A Horvát Északi Fejlesztési Ügynökség, mint projekt partner felelős a koordinációért és szervezéséért a projekt tevékenységekhez kapcsolódóan, valamint a saját pénzügyi keretéért. A pályázat tartalmaz 11 közös határon átnyúló kulturális rendezvényt, tábort, workshopot, amelyekben kiválasztott helyi fiatalok próbálják kamatoztatni a tehetségüket és kézségüket, továbbá bemutatják és kiállítják az általuk elért eredményeket. A 11 rendezvény után egy zárórendezvény keretében bemutatásra kerülnek a projekt eredmények, ahol minden résztvevő meghívásra kerül.