Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Barcsi Sport Club

Alapítás éve: 1910

A csapat színe: piros  - fehér

Elnök: Szakács Péter

Ügyvezető elnök: Kuczkó Gábor

Vezető edző: Tóth József

Edző: Kuczkó Gábor

 

 

Összeállt a Barcsi SC kerete az NB III-as bajnokságra 2011.08.20.:

 

Összeállt a Barcsi SC kerete az NB III-as bajnokságra:

 

Nagy változáson ment át a Barcsi SC labdarúgó csapat az elmúlt hónapokban- kezdte Szakács Péter egyesületi elnök. - A sikeresen megvívott NB II-es bajnokság (13. bentmaradó helyen végzett a csapat) után a vezetőknek nagy fejtőrést okozott a csapat további szereplése. Mint, szinte mindenhol, most is az anyagiak hiánya okozott komoly problémát a folytatást illetően az egyesület vezetőinek. Az önkormányzat vezetőivel is egyeztetve az elnökség az NB III-as (felnőtt) ill. az NB II-es (utánpótlás)  nevezés mellett döntött. A vezetés bízik a társasági adó által a látvány csapatsportra fordítható támogatások mielőbbi lehívásában, melynek alapja az MLSZ részére benyújtandó és MLSZ által jóváhagyott jogosultság megszerzése.

-A Barcsi SC július 12-én megkezdte a felkészülést a bajnokságra több fiatal játékossal. A hagyományos XXXII. Négy Városok Labdarúgó Tornáján (Lenti) zömmel ők szerepeltek. További egyeztetések eredményeként több volt NB II-es játékosunkkal megegyeztünk a folytatásról.

-Továbbra is Tóth József irányítja a szakmai munkát, Kuczkó Gábor közreműködésével.

- Szakmailag nem érzem visszalépésnek a mostani helyzetet. Az elmúlt évben is sikerült egy ütőképes csapatot kialakítanom, most hasonló lesz, a feladatom -mondta Tóth József vezető edző. - Hat meghatározó játékos ment el a csapattól (Halasi Péter, dr. Matus Péter, Kordé Zoltán, Dienes András, Fónai Balázs,Thiago), az ő pótlásuk nem lesz egyszerű. Az viszont biztató, ha az utolsó pillanatban is, de több játékossal sikerült megegyezni a múlt évi keretből. Így maradt a csapatban Banicz Barnabás, Balogh Tamás, Gergulás Ferenc, Hock Péter, Horváth Péter, Huzmi Gábor, Pandur Ádám, Pókos Gábor. Csongár Péter ismét tagja lett a barcsi csapatnak. Csaba Gergő Kozármislenyből, Pingiczer Tamás, Kozma Norbert Babócsáról, Hajnal Gábor pedig Csurgóról igazolt hozzánk.  A fiatalok közül Kovács Tamás és Banicz II. Benjamin került a tizenhatos keretbe. A bővebb kerethez tartozik még Kocsis Péter, Rengel Richárd és Vaczkó Alex is. A csatársorba kellene még egy jó támadót igazolni, de erre most kevés esélyt látok.

- A július közepétől edző fiatalok és a később csatlakozott kerettagok összegyúrása, csapattá alakítása lesz a legnagyobb kihívás számomra. Részt vettünk egy négyes tornán (Lentiben), játszottunk több felkészülési mérkőzést is (Babócsa, Lábod, PMFC, Szentlőrinc, Nagyatád). Fizikailag már sokat fejlődtünk, jelenlegi helyzetben a csapatszerkezet kialakítása a legfontosabb feladat. Figyelek a mentális felkészítésre is, többek között egy Házirendet is egyeztettem a játékosokkal. Fontos szempont, hogy a játékosok labdarúgásról alkotott filozófiája közös legyen, tudjanak küzdeni egymásért, tiszteljék egymás értékeit. Ha így lesz, akkor már az első fordulóban, a Kaposvári Rákóczi II-vel is a pontszerzés reményében léphetünk pályára.

-Bízok az eredményes munkában. Összefogással, egymásért harcolva szerintem elérhetjük az első hét hely valamelyikét.

 

Barcsi SC kerete:

 

Kapusok: Csaba Gergő, Banicz Barnabás.

Védők: Pókos Gábor, Balogh Tamás, Huzmi Gábor,Kozma Norbert, Pandur Ádám, Csongár Péter.

Középpályások: Hoch Péter, Horváth Péter, Jáger Gábor, Hajnal Gábor, Kocsis Péter. Támadók: Gergulás Ferenc, Pingiczer Tamás, Banicz Benjámin, Kovács Tamás, Rengel Richárd, Vaczkó Alex.

Edzők: Tóth József, Kuczkó Gábor

 

 

 Dráva-csoport csapatai:

                          AC Nagybajom
                          Balatonlellei SE
                          Barcsi SC
                          Bátaszéki SE
                         BFC Siófok Kft.
                         Bonyhád VLC
                         Bölcskei TC
                         Dombovári FC
                        Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft.
                        Komló BSK
                        Mohácsi TE
                        Nagyatádi FC
                        PMFC Sport Kft.
                        Szekszárdi UFC
                       Szentlőrinci SE

 

 

BSC 1-5. mérkőzése:

 

2011.   08.21. (vasárnap)       17.00 Barcsi SC  – Kaposvári Rákóczi   0-4

             08.28.                        17.00 Bonyhád            - Barcs SC             3-0

             09.04.                        16.00 Barcs SC           - Siófok

             09.11.                        16.00 Nagybajom        - Barcsi SC

             09.18.                        15.30 Barcsi SC          - Balatonlelle