Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A művelődési központ a fogyatékkal élők támogatására mindig is nagy hangsúlyt fektetett, ezért a jótékonysági bálok és a karácsonyi ünnepkörön túl a „Barcsi Tavaszi Fesztivál” keretében is lehetőséget biztosítunk életük jobb megismerésére.

Minden gyermek egyéniség, s az egyik legnehezebb feladat a másik, a másság tisztelete, elfogadása. E munka közös: szükséges hozzá társadalmi összefogás; szemléletváltás; valamint szülő- pedagógus- gyermek összehangolt, türelmes, kitartó együttgondolkodása és tevékenykedése. A gyermekek ép funkcióira építve azt kiemelve és kihasználva lehet kompenzálni az elmaradásokat. A „Tavaszi zsongás” című rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy megmutathassák a magukban rejlő értékeket, emelné azon alkalmak számát, ahol a másság elfogadása nem kérdés.

A program lebonyolításában együttműködő partnereink és egyben közreműködőink a Szivárvány EGYMI és az Együtt-Egymásért Szociális Otthon, a BNI Musical Társulata és a Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Dráva Völgye Középiskola dráma tagozata.

A rendezvényen részt vesznek a helyi civil szervezetek: a barcsi Rák és Keringési Zavarokkal Küzdők Alapítványa, a barcsi Szív Egyesület, Barcs- és környéke Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány, valamint az Együtt- Egymásért Otthon Alapítvány. 

A rendezvény fő támogatója: a NEMZETI KULTURÁLIS ALAP

 

A program megrendezésére 2012. március 30-án pénteken 9 órától kerül sor a művelődési központban.