Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 5
ElégtelenKitűnő 

a közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének főbb szabályairól, a hulladékszállítási díj megfizetéséről


 

 

 

 

 

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

 

Barcs Városában 2011. augusztus 1-től a Dél-Kom Kft. végzi a hulladékkezelési közszolgáltatást. Az alábbi információkkal szeretnénk tájékoztatást adni a közszolgáltatásról és annak igénybevételéről:

 

Barcs Város Önkormányzatának hatályban lévő rendelete értelmében a hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevétele kötelező.

A közszolgáltatás ellátásnak és igénybevételének főbb szabályai:

A települési szilárd hulladékok begyűjtését és ártalmatlanításra történő elszállítását Barcs Városában heti 2 alkalommal, Somogytarnóca és Drávaszentes településrészeken heti 1 alkalommal végezzük. A korábbi szállítási napok rendjében nem történt változást. Kérjük, hogy a szállítást megelőző napon vagy legkésőbb a szállítási nap reggel 6:00 óráig szíveskedjenek a hulladéktároló edényeket az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre, a begyűjtést végző járművel megközelíthető és ürítésre alkalmas helyen kihelyezni úgy, hogy az a közlekedést ne akadályozza, a biztonságot ne veszélyeztesse, a közterületet ne szennyezze és abban kárt ne tegyen.

Amennyiben a háztartásban többlethulladék képződik, (a szabvány hulladéktároló edénybe nem fér el a keletkezett hulladékmennyiség), arra az esetre az ingatlantulajdonosok részére háztartásonként évi 6 db Dél-Kom Kft. felirattal ellátott zsákot biztosítunk térítésmentesen. Azok az ingatlantulajdonosok, akik a 2011-es évben nem vették át a jelzett zsákokat, azt ügyfélszolgálati irodánkon (7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 29.) megtehetik. Továbbá, amennyiben az ingyenes 6 db zsákon felül szükség van további zsák igénybevételére, úgy az ügyfélképviseletünkön, bruttó 320 Ft,-ért megvásárolható.

Társaságunk 2011-ben is megrendezi az őszi térítésmentes lomtalanítási és veszélyes hulladékgyűjtési akciót, valamint a zöldhulladék begyűjtési akciót, melynek időpontjáról a lakosság tájékoztatást kap.

A 110/120 literes szabvány tárolóedény biztosítása az ingatlan tulajdonosának kötelezettsége.

A közszolgáltatási díj fizetési módjának és fizetésének meghatározása

A hulladékkezelési közszolgáltatás díját Társaságunk közvetlenül a lakosság részére számlázza. A számlák meghatározott időszakonként (negyedéves gyakorisággal) kerülnek kiállításra utólag, a negyedév utolsó hónapjának végén. A soron következő számlát augusztus-szeptember hónapra állítja ki Társaságunk.  

 

A közszolgáltatás díja:

  • 110 literes szabvány hulladéktároló edény: 188,- Ft + ÁFA / ürítés
  • 120 literes szabvány hulladéktároló edény: 205,- Ft + ÁFA / ürítés

 

Bruttó egy negyedévre eső hulladékszállítási és kezelési díj:

  • Barcs városban:                                     6 110.-Ft        
  • Somogytarnóca-Drávaszentes:              3 055.-Ft  

          

A díjat a kiállított számla ellenében a számlán feltüntetett fizetési határidőig kell megfizetni a számlához mellékelt csekken, vagy banki átutalással.

Amennyiben számláját lakossági folyószámláról átutalással szeretné kiegyenlíteni, kérjük a számlán megjelölt számlaszámot és vevőkódot (számla jobb felső sarka) szíveskedjen feltüntetni. A díjat Dél Kom Kft. 12072507-00167210-00100008 számú Raiffeisen Bank Zrt.-nél vezetett számlájára utalhatja át. Továbbá lehetőség van csoportos beszedési megbízásra is, ebben az esetben számlatulajdonosnak kell a számlavezető pénzintézetnél megbízást adnia.

 

A hulladékszállítási díjkedvezményekkel kapcsolatos kérelmeket továbbra is a Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Irodáján lehet igényelni. Az elbírálást követően a Hivatal tájékoztatja Társaságunkat a kedvezményre jogosultakról és a kedvezmény mértékéről, ezzel egyidejűleg a kedvezményre jogosultat határozattal értesíti.

 

 

A közszolgáltatás szüneteltetésre vonatkozó igényt - 2011. augusztus 1-től - Társaságunknál kell benyújtani a szünetelés kívánt kezdő időpontja előtt legalább 30 nappal. A szüneteltetés maximum 1 év időtartamra adható, amit a kért időtartam lejárta után ismételten meg lehet újítani. Kérjük azokat az ingatlantulajdonosokat, akik ilyen ingatlannal rendelkeznek, azok ismételten tegyenek eleget a bejelentési kötelezettségnek Társaságunknál az alábbi címen: 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 29.

 

További kérdéseikkel forduljanak ügyfélképviseletünkhöz:

7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 29.

Nyitva tartás: Hétfő-Csütörtök 8:00-16:30-ig valamint Péntek 8:00-14:00-ig

Telefon: 82/464-893

 

Dél-Kom Kft. a lakosság szolgálatában.

 

Köszönettel:

 

Dél-Kom Kft.