Ma 2024. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Tisztelt Barcsi Polgárok!

 

Barcs Város Önkormányzata tisztelettel várja Önöket a trianoni békediktátum 100. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás napján, 2020. június 4-én tartandó barcsi eseménysorozatra.


15 órakor a városi megemlékezés keretében Tóth Dávid: Közös szóból folyó ered című szobrát a Hősök terén avatjuk fel. Köszöntőt mond Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, avatóbeszédet mond Szászfalvi László országgyűlési képviselő. Közreműködik a Somogytarnócai Asszonykórus.


16 óra 30 perckor Barcs valamennyi templomának harangja egyidőben kondul meg a békediktátum aláírásának 100. évfordulóján. Az élet egy percre elcsendesedik, sokan emlékezünk az elszakított nemzettestek magyarjaira, a trianoni tragédia gyászos következményeire.


18 órakor a Nemzeti Összetartozás napján a Csiky Gergely Színház vándorműsora is városunkba érkezik, Nyári Szilvi és Nyári Oszkár színművészek műsorát a Testvérvárosok terén tekinthetik meg az érdeklődők.


21 órakor az Őrtüzek a Nemzetért kezdeményezés keretében Barcson a Testvérvárosok terén gyújtunk máglyát.


Kérem Önöket, hogy a megemlékezés eseményein a másfél méteres távolság megtartására és egyéb járványügyi ajánlásokra ügyeljenek.

 

 

 Koós Csaba

polgármester