Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

TÁJÉKOZTATÓ

súlyos mozgáskorlátozottsághoz kapcsolódó gépjárműadó mentességről

A súlyos mozgáskorlátozottak gépjárműadó-mentességével kapcsolatos kormányrendelet változása miatt a gépjárműadó mentesség megállapításához a súlyos mozgáskorlátozottság tényének igazolására 2012. március 30-át követően indult szakhatósági eljárás során kiállított:

-         elsődlegesen a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (szakértői szerv) által a közlekedőképesség minősítéséről kiadott szakvélemény-másolat, míg

-         másodlagosan a Fot. szerinti fogyatékossági támogatás (MÁK) általi megállapításról szóló hatósági határozat, vagy a megállapítás alapjául szolgáló hatályos szakhatósági állásfoglalás, szakvélemény másolat,

-         az Mr. 3. számú mellékletében meghatározott igazolás másolat

fogadható el.

Amennyiben a fent nevesített dokumentumok egyikével sem rendelkezik,  úgy a közlekedőképessége minősítését a Barcs-i Okmányirodában  kérelmezheti.

 

A közlekedőképesség minősítését elősegítő, rendelkezésére álló orvosi dokumentumokat, továbbá a háziorvosa által közlekedőképesség minősítésére vonatkozó beutalót és személyazonosító okmányait, Taj kártyáját vigye magával. E kérelemmel és a csatolt orvosi dokumentumokkal a körzetközponti jegyző megkeresi a szakértői szervet a közlekedőképesség minősítése érdekében. A szakértői szerv által kiadott szakvélemény - amennyiben a közlekedőképesség súlyos akadályoztatásának fennállását legalább 3 éves időtartamra megállapítja - szolgál alapul 2013. január 1. napjától a gépjárműadó mentesség megállapíthatóságához, feltéve, ha 2012. december 31-ig részt vesz a felülvizsgálaton, amennyiben 2012. december 31-ét követően vesz részt, akkor az adómentesség a szakvélemény kiállítását követő hónap 1. napjától jár.

A kiállított szakvéleménnyel kérem keresse fel az adóhatóságot /gépjárműadó ügyintézőt/.

A fenti tájékoztatással kapcsolatban bármilyen kérdése van, érdeklődjön a 06-82/565-979 telefonszámon, vagy személyesen Récsán Ildikó ügyintézőnél!

Barcs, 2012. július 27.

                                                           Balázsné dr. Vástyán Krisztina

                                                                     címzetes  főjegyző