Ma 2017. november 22., szerda, Cecília napja van. Holnap Kelemen és Klementina napja lesz.

 

 

DDOP-3.1.3/B Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/ járóbeteg szakellátó központok fejlesztése című konstrukcióban elnyert pályázat.


Az önkormányzat tulajdonában levő, jól megközelíthető területen, a jelenlegi épületekkel továbbiakban is egységes intézményt alkotva új épületet terveztünk a Szabadidőpark közvetlen szomszédságában. Az új, egyetemes épület teljes körűen akadálymentesítve lett.

 

Az intézmény földszintjén helyezkedik majd el a szakrendelések közül a pszichiátria, a labor, a fül-orr-gégészet, a belgyógyászat, sebészet, röntgen, ultrahang rendelői. A rendelőkhöz kapcsolódnak intim orvos-beteg beszélgetésre alkalmas terek, vetkőző helyiségek, illetve wc-mosdó helyiségek (akadálymentesített is) is a rendelkezésre állnak.

 

Az emeleten a nőgyógyászat, terhes gondozó, kardiológia, EKG, szemészet, gazdasági iroda, öltözők, teakonyha kap majd helyet. Tekintettel arra, hogy a kistérségben kórház nem működik és a lakosság jelentős része több mint 20 km-re él kórháztól, így az egynapos sebészet keretében megoldható műtéteket el kívánjuk látni. Ennek érdekében az emeleten terveztük az ehhez szükséges helyiségek kialakítását. Az új épületben természetesen lift is segíti a mozgássérültek közlekedését.

 

Az új épületre jellemző az energiahatékony és környezetkímélő kialakítás, ezt üvegtető kialakításával (jobb megvilágíthatóság, energiahatékonyság), megfelelő hőszigeteléssel (hőtároló tégla, valamint hőszigetelt nyílászárók alkalmazása) biztosítjuk.

 

Új orvostechnológiai eszközök beszerzése is szükséges, egyrészt a régi már elhasználódott eszközök korszerűsítése érdekében, másrészt pedig az új feladatok ellátása érdekében. Így eszközbeszerzés fogja érinteni az ügyeletet, az egynapos sebészetet, és a szakrendeléseket.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap

társfinanszírozásával valósul meg.

 

A beruházás összértéke: 637 768 123 Ft

 

Bővebben olvashat a projektről: itt.

 

A megvalósítás a képekeben:

alapkole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alapkole2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ilyenlesz2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

epitkezes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

epitkezes2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tabla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tájékoztató anyag

 

Meghívó projektzáró rendezvényre

 

Fotódokumentáció építkezésről

 

Fotódokumentáció a zárórendezvényről