Ma 2024. április 20., szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Ebösszeírás 2023

Ebösszeírás 2023

Közvilágítási hiba bejelentése

Közvilágítási hiba bejelentése

Visit Barcs

Visit Barcs

Szennyvíz beruházás

Zöldmezős Iparterület

Gyerekesély

KEZÜNKBEN A JÖVŐ – A BARCSI JÁRÁS INTEGRÁLT GYERMEKPROGRAMJA
Gyerekesély
e-mail: gyerkeselybarcs@gmail.com

Videó Galéria




223/2008. (XI.6.) sz. határozat: 16 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett

Barcs Város Képviselő-testülete megtárgyalta a Barcs Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága 2009. évi teljesítmény követelményeinek alapját képező kiemelt célokra vonatkozó javaslatot.
A testület a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló többször módosított 1996. évi XLIII. tv. 245/F. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a kiemelt célokat 2009. évre az alábbiak szerint határozta meg:

1./ Az alkotmányos rend, a vonatkozó jogszabályok és szabályok betartásával védje működési területén az emberi életet és anyagi javakat.

2./ A fenntartó önkormányzat példamutató magatartást és bátor helytállást követel meg a tűzoltóság teljes személyi állományától. A végzett tevékenység hatékonyságának növelésével biztosítsanak magasabb felkészültséget, készenlétet, melyet a személyi állomány magasabb szintű továbbképzésével és a szakmai ismeretek emelésével valósítsanak meg.

3./ A fiatal tűzoltók szakmai ismeretének minél intenzívebb fejlesztése érdekében kiemelten kell kezelni a tűzoltóságon belüli továbbképzés hatékonyságának növelését. Az irányító állomány továbbképzéseken és szaktanfolyamokon történő felkészítésével biztosítani kell a továbbképzés hatékonyság növelésének feltételét.

4./ A tűz- és káresetek megelőzésével kapcsolatban emeljék a megelőző munka hatékonyságát, mind hatósági, mind szakhatósági területen. Törekedjenek a gyors és polgárbarát ügyintézésre. Ennek megvalósulása érdekében kiemelten kezeljék az előző évek tapasztalatai alapján problémásnak bizonyuló területeket és a szakmai felügyelet által meghatározott célokat.

5./ A tűzesetek vizsgálatai során szerzett tapasztalatokat folyamatosan használják fel a tűzoltási és tűzmegelőzési tevékenység végzésénél.

6./ A tűzoltási és műszaki mentési feladatok végzése során az emberélet és az anyagi javak mentése, a tűz terjedésének megakadályozása, a tűz oltása, a biztonsági intézkedések végrehajtása a legmagasabb szakmai színvonalon valósuljon meg.

7./ A gazdálkodási tevékenységüket továbbra is az ésszerű takarékosság jellemezze. A műszaki felszerelések és a laktanya épület állagának fenntartásával, illetve a szükséges műszaki fejlesztésekkel javítsák a kárfelszámoló tevékenységet. A fejlesztésekhez minden pályázati lehetőséget ragadjanak meg.

Felelős: Tarlós István tű. alez. tűzoltóparancsnok
Határidő: 2008. december 10. /megállapításra/
2009. december 10. /értékelésre/