Ma 2024. április 25., csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.



230/2008. (XI.6.) sz. határozat: 16 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett

1. Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Dél-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal (továbbiakban DDRKH) Barcs Város Önkormányzatánál 2008. március 13-án végzett helyszíni vizsgálata összefoglaló jelentésének megállapításait, illetve a Barcs Város Önkormányzata 11/2004.(III.26.) számú a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelésről, a helyi közszolgáltatás igénybevételéről szóló és a 15/2002.(XI.27.) számú a helyi építési szabályzatról szóló rendeletei kapcsán, továbbá a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvényből eredő kötelezettség megszegése miatti törvényességi észrevételeket elfogadta, és az azokban foglalt indítványoknak a 2. pontban megfogalmazott Intézkedési terv alapján eleget tesz.

2.
Intézkedési terv a Dél-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal Barcs Város Önkormányzatánál 2007. január 1. napjától 2008. március 1. napjáig terjedő időszakra vonatkozóan végzett helyszíni vizsgálata eredményeként megfogalmazott hiányosságok megszüntetésére

2.1. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-vel (továbbiakban DRV) kötött közszolgáltatási szerződés ellenőrzése meg fog történni az éves díjkalkuláció kapcsán 2008. november 15-ig történő egyeztetések során, és az ellenőrzés megállapításai a képviselő-testület elé kerülnek a 2008. decemberi testületi ülésen.
2.2. A DRV által Barcs Város Önkormányzata részére elkészített havária terv és a vízkorlátozásra vonatkozó terv felülvizsgálat céljából a képviselő-testület elé kerül a 2008. decemberi testületi ülésen.

2.3. Barcs Város Önkormányzata Városfejlesztési és Üzemeltetési Irodája munkatársai és a rendőrség Barcs Város közigazgatási területén a közutakat együttesen bejárják minden év tavaszán a balesetmentes és biztonságos közlekedést akadályozó tényezők feltárása érdekében. A jövőben a bejárásról jegyzőkönyv kerül felvételre.

2.4. Barcs Város közigazgatási területén a folyékony hulladék kezelését Barcs Város Önkormányzata megszervezi 2009. december 31-ig.

2.5. Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete a folyékony hulladék kezelése tárgykörben 2009. december 31-ig rendeletet alkot.

2.6. Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Barcs Város Önkormányzata 11/2004. (III.26.) számú a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelésről, a helyi közszolgáltatás igénybevételéről szóló rendeletét a DDRKH által tett törvényességi észrevételnek megfelelően módosítja a BIOKOM Kft.-vel történő előzetes tárgyalások alapján 2008 decemberében.

2.7. Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Barcs Város Önkormányzata 15/2002. (XI.27.) számú a helyi építési szabályzatról szóló rendeletének a 25.§ (14) bekezdését:

Zajvédelmi szempontból nem érzékeny területek a központi vegyes területek /KV/, a kereskedelmi, szolgáltató gazdasági területek /KG/, ill. ipari gazdasági /IG/ területek övezetei. Az övezetben az üzemi, kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységekből származó zajterhelés nem lehet több nappal 60 L Aeq.dB, éjszaka 50 L Aeq. dB. határértéknél.

a DDRKH által tett törvényességi észrevételnek megfelelően módosítja a 2008. november 27-re tervezett képviselő-testületi ülésen.

2.8. Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Barcs Város Önkormányzata 15/2002. (XI.27.) számú a helyi építési szabályzatról szóló rendeletének 26.§ (1) bekezdésével:

A helyi természeti értékek védelmével kapcsolatos szabályokat külön önkormányzati rendelet állapítja meg.

kapcsolatosan a DDRKH által tett törvényességi észrevételnek megfelelő döntést/döntéseket 2009. június 30-ig meghozza.

Felelős: Feigli Ferenc polgármester
Balázsné dr. Vástyán Krisztina jegyző
Határidő: értelem szerint