Ma 2018. máj. 27., vasárnap, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.
Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Február végétől újabb ütemmel folytatódik a Budapest-Érd-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal felújítása, melynek keretében várhatóan 13 hónapon át nem fognak vonatok közlekedni Kelenföld és Érd felső között. Ez rendkívül jelentős változást okoz több csatlakozó vasútvonal menetrendjében is.

A MÁV-START Zrt. elkészítette a részletes tájékoztatóját a vágányzár első fázisáról, mely február 26-tól június 15-ig, a nyári menetrendig érvényes.

 

A legfontosabb módosítások az alábbiak:

-           - Az InterCity vonatok többsége csak Százhalombatta és Pécs között közlekedik.

-       - Az elővárosi vonatok Budapest Déli-Érd alsó-Tárnok-Érd felső-Pusztaszabolcs útirányon, hosszabb        menetidővel közlekednek.

-         - Az Érd felső és Budafok közötti vasútállomások a VOLÁNBUSZ 700-703 számú járataival és BKK járatokkal   közelíthetőek meg.

 

A módosuló menetrendről szóló részletes tájékoztatók a Szolgáltató társaságok honlapján, az alábbi elérhetőségeken megtekinthetőek:

https://www.mavcsoport.hu/mavinform/februar-26-tol-modositott-menetrend-potlobuszok-pecsi-fovonalon-es-csatlakozo-vonalakon

http://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/fuzet-keszito/print?menetrend=2739&;mode=pdf&dir=to&menetrend_id=343

 

http://knykk.hu/index.php/aktualis-hirek/478-menetrend-modositasok-fejer-megye-helykoezi-koezlekedeseben-2018-februar-26-tol

 

http://knykk.hu/images/m_fm_2018/m8189_180226.pdf

 

http://knykk.hu/images/m_fm_2018/m8236_180226.pdf

 

A meghirdetett menetrendekben még apróbb, pl. fejrovati változások előfordulhatnak, melyek a megjelölt linkeken frissítésre kerülnek.