Ma 2020. november 29., vasárnap, Taksony napja van. Holnap András és Andor napja lesz.


KENTÚRA Ökoturisztikai Vállalkozás

- A DRÁVAI VÍZITÚRÁK SPECIALISTÁJA -

A KENTÚRA Ökoturisztikai Vállalkozás a GREEN Pannónia Alapítvánnyal együttműködve igényes ökoturisztikai szolgáltatások, elsősorban drávai vízitúrák lebonyolítására szakosodott.

A Nemzetközi Ökoturisztikai Társaság 1991-ben fogalmazta meg a mai napig is általánosan elfogadott definíciót: "Az ökoturizmus természeti tájakhoz irányuló, felelősségteljes utazás, mely megóvja a környezetet és fenntartja a helyi lakosság jólétét."

Az ökoturizmus egyaránt jelent egy gyűjtőfogalmat és egy szemléletet. Mint gyűjtőfogalom a turizmus olyan különböző formáit jelenti, amelyek a természeti-biológiai erőforrások fenntartható használatán alapulnak az adott ökoszisztéma teherbíró képességén belül, mint a nemzeti parkok látogatása, a madárles, a természetjárás vagy a víziturizmus. Szemléletet pedig úgy jelent, hogy a turizmus járuljon hozzá az ökoszisztéma megőrzéséhez, és ne járjon negatív hatásokkal a természeti és kulturális forrásokra.

Azok a túrázók, akik kellemes élményeket szereznek jobban kötődnek majd a helyszínhez és annak természeti értékeihez. Az érzelmileg motivált emberek nagyobb valószínűséggel szeretnék kivenni részüket a természetvédelem támogatásából, hogy ezzel is hozzájáruljanak az általuk éppen megcsodált értékek megóvásához. Meggyőződésünk, hogy igényes szolgáltatások esetén valószínűbb, hogy a látogatók valamilyen formában támogatni fogják a helyi értékek fenntartását, hozzájárulva a helyi lakosság életminőségének javulásához.

Vállalkozásunk által nyújtott szolgáltatásokról, bővebb információért kérjük, látogasson el honlapunkra!

Cím: 7570 Barcs, Béke utca 3.
Tel.: +36 20 915 66 17 (16 óra után)
Mobil: +36 70 376 58 90 (egész nap)
Fax: +36 82 461 383