Ma 2020. december 02., szerda, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.

Név: Dráva-Kavics és Beton Kft.

Székhely: 7634 Pécs, Nagyberki út 3.

Képviseli: Kerner Lőrinc ügyvezető

 

 

A vállalkozás bemutatása

 

 

A Dráva- Kavics és Beton Kft. 1990-ben alakult bányászattal foglalkozó osztrák-magyar vállalkozás.

 

A Társaság kezdeti célja az volt, hogy saját működési területén, a dél-dunántúli régióban vezető helyet érjen el és a négy megyében meghatározó bányaipari alapanyag (kavics, homok, kő) kibocsátó legyen. Emellett szakszerű bányagazdálkodást kíván folytatni, úgy hogy a bányavagyon feltárása, a bányakincsek kitermelése ne károsítsa természeti értékeinket, és ne sértse a környezetvédelmi előírásokat. A bánya kincseinek kiaknázását követően, minden esetben teljes rekultivációval fejezi be a bányaművelést.

 

A társaság tevékenységét és bevételeit megalapozó profilja a kavics, a homok és a kőbányászat, melyet 12 bányában folytat.

Jelenleg 5 kavicsbányát (Letenye, Muraszemenye, Gyékényes, Berzence, Barcs), 5 homokbányát (Bajcsa, Nagybajom, Drávaszabolcs, Szekszárd, Pécs-Hird) és 2 kőbányát (Cserkút, Máriagyűd) művel. A bányák Dél-Dunántúl négy megyéjében találhatók, többségük a Dráva és Mura folyó vonulatát követi.

 

A társaság bevételeinek döntő többsége a kavics, a homok és a kő értékesítéséből származik. A bevételek között megjelenik a termékek szállításának ellenértéke is, amelyet 4 saját teherautóval, illetve alvállalkozókkal végez.

 

 

 

 

Kerner Lőrinc

ügyvezető

székhely: 7634 Pécs, Nagyberki út 3.

lev.cím: 7615 Pécs 15. Pf.:9.

tel.: +36/72/552-000; +36/30/2474-420 fax: +36/72/252-035

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.