Ma 2020. december 05., szombat, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.

Egyesületünk 2003.01.17.-én tartotta első, alakuló ülését 12 alapító tag jelenlétében.
Taglétszámunk ma 33 tenni akaró helybéli lakos (a lakosság 5 %-a). Politikától független szervezet vagyunk.
Az egyesület célja a helyi közösségek fejlesztése a település és a régió hagyományos értéke, valamint az európai kulturális örökség iránt fogékony, elkötelezett és tenni akaró állampolgárok, egyesületek együttműködésének támogatása, a nemzeti és európai értékrend - az erkölcs, a kultúra, a szolidaritás, az egyének boldogulása - képviselete és terjesztése. Somogytarnóca fejlődését, lakosságának közérzetjavító, boldogulását elősegítő tevékenységi formák kialakulásának támogatása, kialakítása, lebonyolítása.
Fentieknek megfelelően az év során számos programot kínáltunk a településen élők számára:
Hivatalosan bejegyzett újságot adtunk ki havi 250 példányszámban, melyben aktuális helyi eseményeket ismertetünk az itt élőkkel. A kiadvány népszerű a lakosság körében. Rendszeresen részt veszünk a település szépítésében, nálunk működik a társadalmi munka (parkok rendbetétele, buszmegálló tatarozása önerőből).
Rendszeresen segítjük a település képviselőjét a helyi rendezvények szervezésében, lebonyolításában (nőnap, gyermeknap, falunap, nemzeti ünnepek), valamint a falu egyéb problémáinak megoldásában.
Egyesületi napokat szervezünk, melynek keretében főzőverseny, jótékonysági ingyenes ruhabörze, sportvetélkedők, bálok kerülnek megrendezésre.
2004.-re tervezzük: Újság havonta, Előadások minden hónapban, gyermeknap, nőnap, Elszármazottak Napja díszvendégekkel, Anna bál, közös kirándulás, társadalmi munkák, főzőverseny, 2 egyesületi nap, 2 ruhabörze
Új Egyesületként, minimális támogatással (20.000.- Ft önkormányzati), pályázatok nélkül a tagok odaadó lelkesedésével 2003. évben sikeresnek mondhatjuk tevékenységünket, büszkék
vagyunk arra, amit az év során elértünk.
Bővebb felvilágosítást a 0036-82/460-294 telefonszámon Horváth József elnök ad.
Reméljük rövid bemutatkozásunk elnyerte tetszését, várjuk észrevételeit, javaslatait.
Ha adománnyal szeretné munkánkat segíteni, bankszámlaszámunk:
Barcs Takarékszövetkezet: 66300012-15111319