Ma 2020. november 29., vasárnap, Taksony napja van. Holnap András és Andor napja lesz.

- Az egyesület közreműködik Barcs város és környéke történetének és hagyományainak felkutatásában, a hagyományőrzés rendszereinek kialakításában, az identitástudat erősítésében. - Elősegíti a városért, a városrészeiért tenni akaró polgárok, szervezetek egymásra találását, a Barcsról elszármazottak kötődésének fenntartását, a település belső társadalmi feszültségeinek csökkentését, a párbeszéd kialakítását.
- Támogatja és elősegíti a város és környezete egyes szakterületeinek munkamegosztáson, öntevékenységen alapuló színvonalas működését, fejlesztési irányainak megvitatását, külső szellemi erő bevonását.
- Közreműködik abban, hogy a város lakossága minél nagyobb mértékben kapcsolódjon be a település közéletébe, hatni tudjanak a személyüket érintő kérdésekben. Ennek érdekében vállalja a lakosság vélemények közvetítését az önkormányzati döntéshozók felé.
- Csapatmunkára kész növekvő tagságával és támogatóival, rendezvényeivel, kezdeményezéseivel, a lakosság közreműködésével, a közösen kialakított új jövőkép megformálására.
- Képviseletet biztosít a helyi és a megyei önkormányzatban a lakosság és az egyesületi célok megvalósítása érdekében.