2011. augusztus 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc. Language
Bemutatkozás | Közélet | Intézmények | Idegenforgalom | Közérdekű | Sport | Programajánló | Hírek | Szavazás | Vendégkönyv

Sport
Klubok
Egyesületek
Eredmények
Eredmények
Kistérségi Sportnap 2009.06.06.



Fotógaléria megtekintése

IV.KISTÉRSÉGI OLIMPIA

A Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás és a Polgármesteri Hivatal sportirodája negyedik alkalommal rendezte meg Csokonyavisontán a térség amatőr sportnapját. Már kora reggel pattogott a labda termálfürdőn, négy négyes csoportban játszottak a labdarúgók. Tíz órától a diáksport sorversenyét rendezték hét csapat részvételével. A megnyitó alkalmával Dr. Gyenesei István országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, és mindenkit bíztatott a sport közösségformáló erejének a kiaknázására. Külön ajándékkal köszöntötték a települések polgármestereit, vezetőit. A tizenöt település közel négyszáz lakója hat sportágban és főzőversenyben gyűjtögette a pontokat. Több újdonság volt az idei versenyen. Gyermek sportvetélkedőt, strandröplabdát és női labdarúgást is beiktattak a programba a szervezők.
Sportolás közben a Mentő Alapítvány szűrésekkel segítette a sportolókat. A vércukorszint és a vérnyomás mellett a testsúly zsírtartalmat is ellenőrizni lehetett.
A barcsi csapat volt a legeredményesebb. Női labdarúgásban (3 csapat), játékos sorversenyben (9 csapat) és strandröplabdában (10) végeztek az első helyen. Az elmúlt két év győztese, Lad csapata lett a második a gyermek sportvetélkedő aranyával,(7) valamint az olimpiai váltó, a felnőtt sorverseny és a női labdarúgó ezüstéremmel. A labdarúgásban (16 csapat) Darány csapata nyert Babócsa és Görgeteg előtt. Az olimpiai váltóban
Homokszentgyörgy lett aranyérmes (14 csapa). A főzőversenyben a tíz csapat közül a kálmáncsaiak „tejszínes-gombás pulyka ragúja-kapros galuskával” bűvölte el legjobban a zsűritagokat. Az eredményhirdetést a Széchényi Ferenc Középiskola mazsorett csoportja tette emlékezetessé.

A versenyszámok győztesei: szkander: Vukman András (Babócsa) és Takács Lászlóné (Kálmáncsa), strandröplabda: Csordás Adrien-Vidák Balázs, olimpiai vetélkedő: Homokszentgyörgy (Tóth Barna, Orsós József, Vangyia Csaba), gyermek vetélkedő: Lad (Piros Dorka, Piros Bence, Simon Réka, Séta Daniella, Tóth Gábor, Kovács Richárd, Ferencz Bernadett, Asztalos Dalma), labdarúgás: Darány, nők: Barcs, játékos sportvetélkedő: Barcs, főzőverseny: Kálmáncsa.

A támogatás segítségével a Barcsi Többcélú Kistérség munkaszervezete a térség 26 településének tervezett sportnapját tudta megrendezni. A rendezvényen 15 település közössége vett részt, valamint több településről a vezetők is eljöttek. A hat sportág nyolc sportprogramja mellett 10 önkormányzat a főzőversenyben is elindult. A főzés eredményeiből a sportnap valamennyi résztvevőjét vendégül láttuk.
A Kistérségi Olimpia jól szolgálta a települések közösségi kohéziójának kialakítását, az együttsportolás előnyeinek a megvalósítását.
Copyright 2011 Barcs Város Önkormányzata. Minden jog fenntartva.
Jogok és Feltételek | Impresszum