2011. augusztus 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc. Language
Bemutatkozás | Közélet | Intézmények | Idegenforgalom | Közérdekű | Sport | Programajánló | Hírek | Szavazás | Vendégkönyv

Intézmények
Oktatási intézmények
Kulturális intézmények
Egészségügy
Szociális
További intézmények
Válalkozói oldalak
Barcsi vállalkozások
Oktatási Intézmények
BNI - Városi Óvodák

Fotógaléria megtekintése

A Városi Óvodák összevont vezetéssel, részben önálló gazdálkodással, egy nevelési intézmény. A városban hét, a kistérségi programmal csatlakozott Vízváron és Rinyaújlakon egy-egy tagóvoda működik. A Városi Óvodák férőhelyeinek száma 525 fő. A kilenc tagóvoda gyermekcsoportjainak száma 21.
Minden intézményben melegítő konyha van, épületük jó állagú, megfelelő a méretük, tágasságuk, komfortfokozatuk. Az 5. sz., a 6. sz., a 8. sz. és a 9. sz. Tagóvodák tornaszobával is rendelkeznek.
Intézményeink udvarának nagysága, zöld területe, játszóhelyei, mozgástere segíti gyermekeink testi, lelki egészségének megőrzését. Felszereltségük a nevelési gyakorlat megvalósulását biztosítja.
Az eltérő családi környezetből érkező gyermekek elhelyezése óvodáinkban biztosított.
A szülők az osztott csoportok mellett vegyes életkorú csoportokban is elhelyezhetik gyermekeiket. Gyermekközpontú óvodáink nyitottságát biztosítja a rugalmas napirend. Fontos alapelvnek tartjuk a családdal való együttnevelést, a kölcsönös, őszinte együttműködést, információcserét, melyet a negyedévente megjelenő
-Gyöngyszemek- óvodai újságunk is segít.
Programunk az óvodás gyermek alapvető tevékenységére, a játékra, mozgásra, a környezet tevékeny megismerésére, a kommunikációra, a mesére, a művészeti élmény nyújtására, a cigány kultúra ápolására épít. Külön fejlesztő program segíti a nemzeti, etnikai kisebbséghez tartozó és a hátrányokkal küzdő gyermekek hatékonyabb beilleszkedését, felzárkóztatását.
Nevelésünk meghatározója a partnerközpontú működés, a minőségfejlesztés.
A szülők igényének figyelembe vételével a nevelési időn kívül is szervezünk programokat, erdei óvodát, vízhez szoktatást, kirándulást és biztosítunk játékos nyelvtanulást, zeneóvodát és hitoktatást.
Tagóvodáink közösen szervezett, hagyománnyá vált programjai: sportnap, karácsony, óvodabál.
A gyerekek neveléséről 43 óvodapedagógus gondoskodik, munkájukat 31 szakképzett dajka segíti. Nevelőtestületünk innovatív, az új iránt fogékony, jó kézügyességű. Rendszeresen veszünk részt az érdeklődésünknek megfelelő tanfolyamokon, melynek tapasztalatait beépítjük mindennapi életünkbe.
Sikeres pályázataink, valamint az alapítványunk pénzösszege az óvodák játékparkjának bővítését, a gyermekek egyéni fejlesztését és szabadidős tevékenységének gazdagítását segíti.
Célunk, érzelmileg gazdag, nyitott, a városhoz kötődő, érdeklődő, a másságot elfogadó, önmagát értékelni tudó, a környezetében jól tájékozódó, együttműködő gyermekeket nevelni.
Valljuk, "Senki sem születik készen: légy azzá, amivé legjobb hajlamaid szerint válhatsz."


Cím: 7570 Barcs, Hársfa u. 21.
Tel./Fax: +36 82 565 123
Copyright 2011 Barcs Város Önkormányzata. Minden jog fenntartva.
Jogok és Feltételek | Impresszum